ZET BLOEMEN NIET OP DE TOCHT, IN DE WARMTE OF BIJ FRUIT Tocht, warmte en fruit zorgen ervoor dat bloemen sneller verouderen en/of slap gaan hangen. Dus zet het boeket niet in de volle zon, bij de verwarming of openhaard of op een tochtige plek.
TIPS VOOR VERZORGING VAN UW BLOEMEN Bij ons krijgt u 7 dagen vaasgarantie op bloemwerk. De geleverde bloemen zijn vers en van een zeer goede kwaliteit, zodat u ten minste 7 dagen kunt genieten. Verzorgt u uw boeket goed, dan heeft u er nog meer plezier van en bloeien de bloemen langer en uitbundiger. Hier enkele tips voor een goede verzorging van uw bloemen:
ZO SNEL MOGELIJK IN DE VAAS ZETTEN Wij verpakken uw boeketten niet voor niets zorgvuldig. Dit voorkomt dat de bloemen tijdens het vervoer beschadigingen oplopen en de folie beschermt het boeket tegen kou of warmte. Zet uw boeket altijd zo snel mogelijk in het water.
ALTIJD EERST SCHUIN AFSNIJDEN EN BLAD NIET IN HET WATER LATEN KOMEN Om onder andere bacteriƫn te verwijderen, is het belangrijk bloemstelen schuin af te snijden voordat u ze in de vaas zet. Gebruik daarvoor scherp gereedschap, bij voorkeur een mes en eventueel een goede snoeischaar. Is uw materiaal niet scherp, dan klemt u haarvaten af en kan de bloem het water niet goed opzuigen. Als u het boeket niet uit elkaar wilt halen, dan is het gebruik van een bloemsnijder een uitkomst. Deze zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel. Zorg dat er geen blad in het water komt, want dit gaat rotten. Bloemen kunnen niet tegen vervuild water. Het is niet per se nodig om doornen van rozen te verwijderen. Dit geeft zelfs 'wonden' waarin bacteriƫn kunnen gaan zitten. Verwijder uitgebloeide bloemen, dan geniet u langer van de nog mooie bloemen.
GEBRUIK EEN SCHONE, PASSENDE VAAS Gebruik een vaas waarin de bloemstelen de ruimte hebben en zorg dat de vaas schoon is. Glazen vazen maakt u over het algemeen makkelijk schoon (vaatwasser of afwassen met afwasmiddel). Bovendien ziet u of het boeket nog voldoende water heeft. Gebruik liever geen kristallen of metalen vaas, omdat daarin het water sneller vervuild raakt.
VOEG SNIJBLOEMENVOEDING TOE Snijbloemenvoeding helpt de bloemen zich mooi te ontwikkelen en langer goed te blijven. Daarom is het belangrijk dat u de toegevoegde voeding, in de verhouding zoals aangegeven, toevoegt aan het water. Zorg dat u voldoende water toevoegt; teveel voeding in te weinig water kan bladverbranding en steelverkleuring veroorzaken. Onder doseren komt echter veel vaker voor en veroorzaakt steelverkleuring, achterblijvende bloemontwikkeling, slappe bloemblaadjes, bladverkleuring en slap blad. Voor sommige bloemsoorten zijn speciale voedingen beschikbaar. Vraag om advies over de juiste voeding.
KRAANWATER IN DE VAAS Bloemen hebben geen bronwater nodig; kraanwater is prima. De ideale temperatuur daarvan verschilt per bloemsoort. Vandaar dat over het algemeen lauw/handwarm water wordt geadviseerd. Heeft u een boeket van een bepaalde bloemsoort en wilt u de ideale watertemperatuur weten, dan zijn wij u graag van dienst. Als u snijbloemenvoeding toevoegt, is het tussentijds verschonen van het vaaswater meestal niet nodig. Echter, sommige bloemsoorten vervuilen het water heel erg. Dan is het raadzaam om na enkele dagen het water te verversen. Vergeet niet om nieuwe snijbloemenvoeding toe te voegen.
WIJ ADVISEREN U GRAAG Wij wensen u veel plezier van uw bloemwerk en mocht u ondanks bovenstaande adviezen nog vragen hebben, dan zijn wij u natuurlijk graag van dienst.